8 Haziran 2009 Pazartesi

TATİL YERİ GÖMBE

Gömbe Antalya ilinin kar yağan en yüksek noktalarından birisidir.
Yaz aylarında yayla olarak binlerce yerli veya yabancı turistin ilgisini çektiği gibi aynı zamanda kış mevsimin dede karlı tepeleri ve dağlarıyla bir başka güzel olmakta.
Gömbe yaylası Antalya’nın en ekonomik tatil imkânı sunan yerlerden birisidir. Kış mevsiminde yağan kar ile beyaza bürünen belde odun sobası başında sıcak sohbetler ile bir başka güzel olmakta. İnsanları çok sıcakkanlı siz sokağa çıktığınızda karşınıza çıkan herkes sizlere selam verir hatırınızı sorar. Büyük şehirlerde pek bu tür selamlaşmalara alışık olmayanlar ilk başta bunu anlayamasa da ilerleyen zamanda oda yerli halk gibi önüne çıkan herkes ile selamlaşmakta.Yaz mevsiminde çevre kasaba veya beldelerden gelenler ve büyük şehirlerden gelenler ile belde dolup taşar gayet ekonomik olan konaklama tesisleri buraya olan rağbeti arttırmakta.
Tamamen doğal bir ortamda hizmet veren restoranlar ayrı bir güzellik katmakta. Bir restoranda dağ ve belde manzarası eşliğinde barbekü yapmak yapılabilecek en güzel şeylerden birisi. Bir çok restoran şiş ve piyaz konusunda çok iddialı, mutlaka tavsiye olunur. Ayrıca Taze oğlak etinden yapılan Gömbe kebabı mutlaka tadılması gereken bir başka lezzettir.